Sociální a zdravotní portál

Katalog kontaktů

Úvod » Kontakty » Detaily kontakt
  
Dobrá rodina o.p.s.
Klimentská 1246/1
Popis

Posláním obecně prospěšné společnosti Dobrá rodina je ochrana dětí, zejména těch, které nemohou vyrůstat u svých rodičů. V České republice v současné době vyrůstá téměř 10 000 dětí v různých typech ústavů. Naším cílem je vytvořit takové podmínky, aby i tyto děti mohly vyrůstat (byť v náhradním) rodinném prostředí. Jsme si vědomi skutečnosti, že žádný způsob náhradní péče nemůže plně nahradit vlastní rodinu. Podporujeme vazby dítěte na rodiče, příbuzné a další blízké osoby a vazby na přirozené sociální prostředí.

 

Klademe důraz na kvalitu péče, profesionalitu, spolehlivost a vysokou odbornost poskytovaných služeb. Naši činnost vykonáváme s respektem k právům dětí a všem jejich potřebám. Podporujeme a odborně doprovázíme pěstounské rodiny, které o tyto děti pečují. Poskytujeme odborné poradenství, odlehčovací služby, asistenci při kontaktu dítěte s rodinou a další služby, zajišťujeme odbornou podporu a vzdělávání pěstounů i sociálních pracovníků. Působíme ve všech krajích České republiky. Doprovázíme přes 600 pěstounských rodin, které poskytují zázemí a péči více než 800 dětem.

 

Spolupracujeme se sociálními odbory obecních a krajských úřadů, dalšími neziskovými organizacemi a jednotlivci působícími v oblasti ochrany práv dětí a náhradní rodinné péče. Jsme otevřeni spolupráci a každým, kdo prosazuje práva a zájmy dětí. Podporu dětí vnímáme jako nejlepší investici do budoucnosti naší společnosti.  

 

Naše činnost by nebyla možná bez příspěvků dárců, sponzorů a státu. Usilujeme o co nejefektivnější využívání svěřených finančních prostředků. Naprostá většina prostředků směřuje na podporu dětí a rodin.


Adresa: Klimentská 1246/1
110 00 Praha 1

Telefon 1: 603 398 686
Telefon 2: 778 499 118
Fax
Webové stránky
Emailová adresa: tomas.bohm@dobrarodina.cz
Poznámka
Kategorie_old
Kategorie kontaktu: Ostatní organizace a instituce
Potřebuji řešit: Péče o děti
Cílová skupina: Rodina a děti|Mládež

Odbor sociální

Odbor sociální
Úřadu MČ Praha 10

Vinohradská 3218/169,
Praha 10
Bc. Pavel Petřík
vedoucí odboru
budova K, 3. patro
kancelář č.324
tel.: +420 267 093 229
e-mail: szp@praha10.cz
 

O odboru sociálním  >>