Sociální a zdravotní portál

Katalog kontaktů

Úvod » Kontakty » Detaily kontakt
  
Klub K2
Ostružinová 9, Olešská 18
Popis

Klub K2, o.p.s. je centrum pro podporu rodiny, které působí v Praze 10 již od roku 2005. V Klubu K2 děláme vše pro to, aby rodiny v Praze 10 prospívaly a dobře se jim zde společně žilo. Nabízíme ojedinělý systém provázení rodin od narození dítěte do jeho školních let. Dáváme rodičům možnost setkávat se v rámci komunity a navazovat nové vztahy. Organizujeme akce pro celé rodiny, pomáháme rodičům s péčí o děti při návratu do zaměstnání či vytváříme prorodinné prostředí v Praze 10.

 

Klub K2 nabízí tři hlavní služby určené pro rodiny s dětmi:

  • Rodinné centrum K2,
  • Školka K2 a
  • Odborné služby K2. 

 

Rodinné centrum K2 je na Zahradním Městě místem pro kvalitně strávený čas nejen s dětmi, ale také s přáteli či inspirativními lektory. Pořádáme zde kurzy a dílny pro rodiče s dětmi, v Dětském klubu „Zkusíme to bez maminek“ se pod vedením dvou profesionálních lektorek staráme o děti od 2 let. Organizujeme semináře na zajímavá témata, která souvisejí s péčí o děti a nabízíme pomoc v rámci odborného poradenství (např. právní, psychologické, logopedické).

 

Školka K2 přijímá celoročně děti do dvou dětských skupin, a to již od jejich dvou let. O každou dětskou skupinu pečují 3 zkušené a kvalifikované učitelky, které děti inspirují k poznávání a radosti z každodenních maličkostí, respektují jejich individualitu, rozvíjejí je a vedou k tvořivému přístupu.  Školka K2 má vlastní plán výchovy a péče „Koloběh roku: Rosteme s přírodou“, díky kterému děti tráví maximum času na velké přírodní zahradě. V rámci tohoto programu se učí přírodu nejen poznávat, ale i chránit, starat se o rostliny i zvířata či třídit odpad. Školka K2 má otevřeno i po celou dobu letních prázdnin, na každý prázdninový týden připravujeme tematické hry často doplněné o keramickou dílnu.

 

Odborné služby K2 se snaží předávat hodnoty jako kvalifikace a odbornost všem, kteří sami chtějí pomáhat ostatním v růstu. V rámci Odborných služeb K2 cílíme na rodinnou politiku, kvalitu péče v dětských skupinách, hlídání dětí ve firmách a rekvalifikaci.

 

Klub K2 navazuje na české tradice pořádáním každoročních akcí, díky kterým rozvíjí vzájemnost a společenství na Praze 10. Mezi akce, na kterých se každoročně mohou rodiny na Praze 10 scházet, patří: 

  • Masopust (masopustní veselí v průvodu masek a muzikantů)
  • Den pro rodinu (odpoledne pro celou rodinu, pokaždé jinak)
  • Zahradní slavnost (letní slavnost na zahradě Školky K2)
  • Zahrada ve městě (podzimní jarmark na Zahradním Městě)
  • Svatomartinský průvod (legenda o sv. Martinovi naživo)

 

www.klubk2.cz


Adresa: Ostružinová 9
Praha 10

Rodinné centrum K2:
Ostružinová 9
Praha 10
Tel: 723824703
E-mail: rc@klubk2.cz

Školka K2:
Olešská 18
Praha 10
Tel. 775709440
E-mail: skolka@klubk2.cz

Telefon 1: 724824703
Telefon 2
Fax
Webové stránky: http://www.klubk2.cz
Emailová adresa: info@klubk2.cz
Poznámka: www. facebook.com/K2klub
Kategorie_old
Kategorie kontaktu: Organizace spolupracující s MČ Praha 10|
Potřebuji řešit: Péče o děti|Osamělost|Psychická podpora
Cílová skupina: Rodina a děti

Odbor sociální

Odbor sociální
Úřadu MČ Praha 10

Vinohradská 3218/169,
Praha 10
Bc. Pavel Petřík
vedoucí odboru
budova K, 3. patro
kancelář č.324
tel.: +420 267 093 229
e-mail: szp@praha10.cz
 

O odboru sociálním  >>